Persoonlijke hulpmiddelen

Blog 7 - Gewoon doen. Ademhalen. Bewegen. ChiNeng. ChiNengQiGong. Veilig online en buiten op de hei in omgeving Bussum

Gezondheidstips voor oa Corona, gewrichten en vele andere klachten. Tips in Praktijk Bussum. We gaan online en naar buiten.

Wil je graag meer en beter bewegen? Wil je meer energie? Sterker in je schoenen staan? Meer innerlijke rust willen hebben?

Dat kan allemaal door: Chi Neng Qigong. Dit is een Chinese bewegingsleer die wereldwijd beoefend wordt. De eenvoudig te leren oefeningen brengen lichaam en geest snel en effectief in balans. Je hoeft geen ervaring of affiniteit met sport te hebben. Als ervaren sporter kun je de lat steeds hoger voor jezelf leggen in de training.

De basis van Chi Neng Qigong is best wel snel geleerd.

Chi Neng Qigong is van oorsprong een medische vorm van Qigong. De bewegingen zijn ontwikkeld door dr. Pang Ming, die zowel in de Westerse als in de Traditionele Chinese Geneeskunde geschoold is. Hij ontwikkelde de oefeningen zó dat ook zieke mensen snel aan de slag konden met een training om hun gezondheid te verbeteren. Ook als je alleen maar kunt liggen of zitten, kun je Chi Neng beoefenen. En als je al lekker in je vel zit en dat wil blijven, is Chi Neng Qigong een uitstekende manier om een fit lichaam en een rustige geest te houden. Na een beginnersworkshop van oa Patricia van Walstijn / Frank Lageweg of een andere instructurer kan je zelf al thuis aan de slag. Ook kun je dan instromen bij een van de wekelijkse trainingen voor gevorderden. Kijk op www.chineng.nl

Bij Chi Neng Qigong ben je continu in beweging, waardoor je ademhaling zich als vanzelf reguleert. Je mediteert, maar zonder stilzitten. Het lijkt wel op Tai chi, maar niet helemaal. Tai CHI is ook een Chinese bewegingsvorm, waarbij de nadruk sterk gelegd wordt op het beheersen van de (vaak moeilijke) vormen. Ik vind het te lastig... en ga hierbij veel te veel nadenken. Chi Neng Qigong onderscheidt zich door haar eenvoud en effectiviteit

En gewoon doen.

Share |
This is Sliced Diazo Plone Theme