Persoonlijke hulpmiddelen

De betekenis van kleuren en geuren.

Kleurenpunctuur. Voetreflex en kleur en massage.

ROOD: Is de kleur van het vuur, van de stralende zon en van het leven zelf en brengt je in beweging.

BLAUW: Is de kleur van vrede en oneindigheid en is een koele kleur met een kalmerend effect en kan goed gebruikt worden bij alle soorten pijn.

GEEL: Is de kleur die de levenslust bevordert en laat neerdrukkende en negatieve gevoelens verdwijnen.

GROEN: Is een neutrale kleur en komt het meest voor in de natuur, kan ontspannend- kalmerend werken, balanceert en bevordert tevredenheids gevoel.

ORANJE: Staat voor opgaande zon, maakt je alert, vrolijk en is energiegevend. Is een mix van rood en geel, symboliseert vriendelijkheid en warmhartigheid.

VIOLET: Staat voor spiritualiteit en geestelijke kracht, brengt inzicht en inspiratie en is de kleur van de geest en werkt in op het onderbewustzijn. 

TURQOUISE: Kan werken bij klachten op zielsniveau. Levert je meestal een gevoel van enorme bevrijding op, gelukzaligheid en dat je weer "heel" bent.

PURPER: Staat voor ernst, waardigheid en geeft ruimte aan vastgelopen gedachtepatronen.

LICHTGROEN: Bestaat uit geel en groen. Geeft veiligheid en vrede en onbaatzuchtige goedheid. Bevordert intelligentie en kan kalmerend en ontspannend zijn.

ROZE: Maakt de cirkel rond. Staat voor een nieuwe start in het leven. Het bereikt diepe lagen van de geest, jouw essentie.


ULRAVIOLET en GRIJSTINTEN: Worden toegepast bij emotionele klachten.

INFRAROOD: Wordt vooral gebruikt bij pijnbestrijding.

 

Share |
This is Sliced Diazo Plone Theme