Persoonlijke hulpmiddelen

Mooie uitgeruste schone blote en weer poezelige voeten

Helaas de zomervakantie zit er weer op. We brachten veel tijd door in slippers of sandalen. Heb je daardoor zere voeten, flinke blaren en / of extra eelt 'opgelopen'?

1. Voetenbad. Neem een warm bad, want dat is goed voor je zere voeten! Maak er een relaxmoment van: plof op de bank, zet je favoriete tv serie aan en laat je voeten helemaal tot rust komen. Voeg wat badzout toe om je voeten te verzachten. Je kunt verschillende voetbaden doen. Denk en doe DoTerra essentiele oliën, kamille of pepermunt. Deze voetenbaden zijn ook goed om van je kalknagel(s) af te komen!

2. Massage. Kies voor een professionele voetenmassage en / of je hele lichaam. Kom tot rust. Of ga je zelf je voeten masseren? Plaats bijvoorbeeld een tennisbal onder de holte van je voet en beweeg je voet langzaam heen en weer. Dit vermindert de druk op de gevoelige punten van je voet. En smeer je voeten (vergeet je hielen niet!), schenen en kuiten in met een vochtinbrengende crème voor een verzorgd uiterlijk.

3. Strek je voeten regelmatig! Dit doe je door al je tenen vast te pakken en deze in het geheel naar boven en naar onderen te bewegen. Maar vervolgens twintig cirkelbewegingen vanuit je enkels. Rechts om - linksom en vanaf je af buiogen en naar je toe buigen.

4. IJs helpt bij opgezwollen voeten. Of wil je je voeten gewoon wat verkoelen? Probeer dan speciale ijszakken (ice packs) of gebruik een gewone zak ijs, gewikkeld in een theedoek. Plaats het ijs nooit direct op je voeten; direct contact is niet goed. Gebruik het ijs sowieso niet langer dan twintig minuten, om te voorkomen dat je voeten te koud worden.

5. Koud-warm methode. Ga op de rand van je bad zitten (of pak een stoeltje) en houd je voeten onder de douchekop. Laat afwisselend koud en warm water over je voeten stromen en eindig met koud water. Het verschil in temperatuur zal niet alleen je voeten, maar je hele lichaam opwekken. 

6. Arnica is ook een redmiddel voor zere en vermoeide voeten. Arnica, een homeopathisch middel dat goed werkt tegen kneuzingen en blauwe/pijnlijke plekken. Het verlicht. 

Share |
This is Sliced Diazo Plone Theme