Persoonlijke hulpmiddelen

Vetiverolie en ADHD / dyslexie. Energetische behandelwijzen met voetreflex.

Met voetreflex sta je perplex en dan ook nog eens de energetische behandelwijzen erbij. Vaak horen wij van ouders dat hun kinderen de diagnose ADHD of problemen met concentratie en focus hebben.

Deze ‘trend’ zie je niet alleen bij kinderen, ook volwassenen herkennen zich ook vaak in dit beeld en krijgen vaak alsnog op latere leeftijd de diagnose. ADHD een verzinsel? De meningen liggen hierover uiteen, maar feit is wel dat concentratieproblemen kinderen vaak op school behoorlijk dwars kunnen zitten. Vooral kinderen krijgen vaak medicatieadvies. Hoewel velen wel baat van medicatie op het gebied van concentratie, geeft het vaak ook ongewenste bijwerkingen. Ook over het effect van medicijngebruik over een langere termijn is veel onbekendheid en onzekerheid. Voor veel ouders is dit een reden om er uberhaupt niet aan te beginnen.

Naast medicatie zijn er genoeg alternatieve manieren waarmee de concentratie kan worden bevorderd en onrust weggenomen. Bijvoorbeeld het veranderen van eetpatroon; het weglaten van bepaalde E-nummers, smaakversterkers en de bekende kleurstoffen. Ook voedingssupplementen, sport, gedragstherapie en het ontgiften van het lichaam kunnen bijdragen. Eén van die mogelijkheden brengen we graag onder de aandacht in deze nieuwsbrief. Het gebruik van essentiële oliën die het lichaam op een natuurlijke manier kunnen ondersteunen bij concentratieproblemen en –stoornissen zoals ADHD en ADD.

Share |
This is Sliced Diazo Plone Theme